LIKEaBIKE: Odrážadlá, ktoré spôsobili revolúciu v detskej mobilite

Naše odrážadlo nie je len výnimočná hračka, no zároveň aj dopravný prostriedok pre deti od 2 rokov. Bolo navrhnuté a prispôsobené s ohľadom na motorické zručnosti práve tejto vekovej skupiny.

Deti si hravým spôsobom užijú svoje prvé skúsenosti s jazdením na dvoch kolesách. Pri prvých pokusoch o jazdu sa malí cyklisti najprv pokúšajú hýbať podobne ako  na hojdacom koníkovi. Čoskoro sa lepšie zoznámia so sedadlom, potom už sedia a zároveň opatrne "bežia" dopredu. Tento pohyb rýchlo získava na istote, deti statočne odtláčajú nohy, aby získali impulz k pohybu vpred. Ak hrozí strata rovnováhy a prevrátenie, špičkami nôh môžu kedykoľvek a okamžite získať znovu svoju rovnováhu pri kontakte so zemou.

Povzbudený týmito skúsenosťami a úspechom, zvládajú deti ovládať odrážadlo už počas niekoľkých dní rutinným a bezpečným spôsobom. Pri týchto prvých pokusoch o jazdu je však najdôležitejší pocit, že sú deti schopné takmer okamžite jazdiť samostatne a to takmer aj bez “pomoci dospelých”.

Ďalšou nespornou výhodou odrážadla je skutočnosť, že ak dieťa neskôr prejde na skutočný bicykel, bude schopné jazdiť takmer okamžite. Akoby to bola tá najprirodzenejšia vec na svete.

 

Odrazadla Jumper 12" a Jumper 14"